CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, October 24, 2010

tq to my beloved cousin

My cousin, my dear dear cousin.

..in my eyes, she's one of the most beautiful person ever graced this planet. Delicate yet firm, she's a woman of strong principles, faith and beliefs.

I'm sorry I'm not there for you cousin. And matters of the heart are not something that heals overnight, I can urge you to be strong, but I know, being strong isn't easy.

I'm sorry for your loss.

I'm sorry for everything you went through.

I wish I can tell you I understand what you are going through, to say the right things and heal you.

Hikmah, Erna. Percaya pada hikmah.
Semalam, Alia keluar dengan kawan-kawan, pastu Alia dapat tahu a few things that I wasn't too happy about, benda-benda yang Alia tak nampak before this. Alia sedih juga, Erna. Dulu, kalau kita sedih, kita ada each other, call selalu. Tapi bila Erna start kerja and Alia start college, kita dah tak rapat macam dulu, tapi doesn't mean that I don't care. You, Ajay, Along and Kak Lang are the only cousins Alia ada dalam satu dunia ni.

Erna sabar okay? Be strong, Alia always here for you. Takpe kalau orang buat kita, Erna. Kita marah diorang, nanti kita kena marah balik or orang lain cakap kita pulak yang jahat. Padahal masa kita sayang diorang, dunia ni pun boleh kita bagi diorang. Diorang lupa. Lupa semua pengorbanan kita.

Biarkan cerita lama jadi pengajaran supaya kita tak buta. Erna sabar, tentang last Friday okay. Alia doakan arwah dicucuri rahmat rohnya, dan ditempatkan orang yang beriman. Erna cakap dia bimbing Erna kan? Tapi Alia rasa terkilan, lelaki yang baik Allah ambil cepat-cepat.

Kadang-kadang bila Alia sedih, Alia teringat Erna. Erna dekat rumah macam mana lah. Erna punya dugaan lagi berat dari Alia, Erna kena put the pain aside, and kuatkan semangat untuk Aunty and Uncle. Kawan2 Erna semua sayangkan Erna.

Alia sayang Erna and rindu sangat zaman dulu-dulu bila hidup kita senang je. Erna jangan nangis, Tuhan ada. Nanti Alia balik, kita jumpa okay? Erna sabar banyak2 and remember, your family loves you, best of all, God loves you.

1 comments:

ku iNsaN bIasa said...

tq cuz!..realy touch...